Chiafrø

untitledEt af de mest spændende nye produkter inden for sundhed og helse er de små Chiafrø. I husker sikkert alle hvor populære Hørfrø var for nogle år siden. I dag er chia frø groft sagt de nye Hørfrø. Chiafrø stammer fra planten Chia, som vokser i mexico og andre syd Amerikanske lande. Det er et relativt nyt produkt i Danmark, da det først inden for de sidste par år er blevet godkendt af sundhedsstyrelsen. Men hvorfor er det så populære et frø og hvad er det som gør det helt unikt sammenlignet med andre lignende typer af frø? Det prøver vi at se lidt nærmere på her.

Chiafrø har et stort indhold af kostfibre
Selvom de ikke ser ud af meget, så indeholder chia frø faktisk rigtig mange kostfibre. Kostfibre er med til at give en bedre fordøjelse og gøre at maden optages langsommere, så man dermed undgår de store stigninger i sit blodsukker. Sammen med stoffet Tryptofan, som de også indeholder, er det med til at give en større mæthedsfornemmelse.

God kilde til Omega-3 fedtsyrer
Lige som Hørfrø, er Chiafrø en rigtig god kilde til de vigtige omega-3 fedtsyrer. Omega-3 er den gode slags fedt, som er med til at give et godt kolesteroltal, lavere blodtryk og er godt for hud og hår. Udover disse få eksempler mener man at omega-3 har en positiv effekt på en lang række sygdomme og symptomer.

Manger du proteiner?
Får man ikke dækket sit daglige behov for protein via kød, mælk eller æg, så kan chia frø være et godt suppliment, da de også har et relativt stort indhold af protein. Evt. drys lidt frø ud over din morgen yogurt og du får et lille ekstra indtag af protein, hvilket kan være rigtigt godt hvis man dyrker meget sport.

Ekstra mineraler
Mineraler som fosfor og kalcium kan for nogle være svært at få nok af via kosten. Også her kan chia frø hjælpe til, da har et højt indhold af kalcum, fosfor og mangan. Disse mineraler er med til at styrke dine tænder og dine knogler.

Hvor køber man chiafrø?
Du kan købe chia frø i de fleste helsekost butikker, samt i enkelte supermarkeder. Jeg plejer selv at købe dem online hos med24.dk, da de har de bedste priser på disse frø, og sender samme dag. Et glas med 500g koster omkring 65 kroner, og holder ganske lang tid. Så det er ikke et specielt dyrt produkt. Et godt sted at lave chia frø retter, kunne være i et mobil køkken som f.eks. dette fra dc-supply.dk – mobile kitchen

Selve frøene har ikke en specielt kraftig smag, hvilket gør det er meget nemt at tilføje dem til forskellige retter, uden at det går ud over smagen. Personligt plejer jeg at blande det meste mad jeg laver, lige fra frikadeller til at drysse oven på de brød jeg bager i stedet for sesam. Jeg begyndte selv at spise chiafrø for cirka 4 måneder siden, og syntes godt jeg kan mærke en forskel. Generelt føler jeg mig mere tilpas, er ikke længere helt så sulten og syntes selv har et bedre helbred.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s