Velkommen

Velkommen til min informations side om kreatin. Vi kommer her til at se lidt nærmere på hvad dette kosttilskud er for noget og hvorfor det er et af de mest populære typer af kostilskud på det danske marked nu om dage. Efter at have læst denne artikel vil du bedre forstå, hvorfor det er et af de mest benyttede former for kosttilskud her i Danmark i 2015.

Hvad er Kreatin?

Kreatin er kort fortalt en nitrogenholdig organisk syre. Denne syre produceres i leveren på både dyr og mennesker. Syren hjælper med energiforsyning til celler i hele kroppen, det er især muskelceller som har gavn af denne syre. Kreatinen transporteres fra leveren gennem blodet, ud til de muskelceller som har behov for den. Omkring 95% af kreatinen i den menneskelige krop er lageret i dine muskeller. Der er ingen kemisk forskel på den kreatin der produceres i kroppen og den som man køber som kosttilskud. Der er som regel heller ikke nogen forskel om man køber billig kreatin eller et af de dyre og kendte mærker.

Hvorfor bruger man kreatin

Hvis du er seriøs med din træning, så bør du overveje dette kosttilskud. Der er 2 grunde til at man hovedsagligt benytter sig af dette produkt. Den første er at det giver et lille ekstra boost til ens træning, den energi der er behov for, til lige at tage den ekstra repetition eller sprinte de 5 sekunder ekstra før man køre helt død. Man skal altså ikke forvente at ens styrke pludselig forøges med 10% blot fordi man spiser et lovligt kosttilskud som dette, og for de fleste hobby motionister er det ikke pengene værd. Den anden fordel er at man restituere en smule hurtigere. Har man f.eks. været ude på et hårt løb, vil man måske være klar til at løbe igen efter 24 timer, i stedet for 30. Igen ikke noget man som en der blot vil holde sig lidt i form mærker noget til. Men er man professionel eller går meget op i sin sport, så kan det være en rigtig god hjælp. Faktisk er kreatin et af de få kosttilskud som har en dokumenteret virkning og som næsten alle der dyrker elite idræt benytter sig af.

Er der nogle bivirkninger ved kreatin

For langt de fleste vil der ikke være nogle bivirkning ved at tage kreatinpulver. Enkelte har dog oplevet at f en smule hovedpine de første par gange de har trænet efter at have indtaget dette kosttilskud.

Hvad koster det

Kreatin er rimeligt billigt. En bøtte med et kilo i, koster omkring 150 kroner. Så vi er nede på et niveau hvor de fleste kan være med. Man bruger normalt omkring en skefuld før træning, så en bøtte på et kilo vil holde temmelig længe.

hvor kan det købes

Du finder dette kosttilskud hos de fleste større supermarketer, matas butikker eller online sportsbutikker. Jeg plejer selv at købe mit billigt hos billigkreatin.dk da de har de billigste priser jeg har fundet der.

Reklamer